A ciklusbarát krém szükségessége a nők mindennapjaiban

Egyre több nő küzd hormonális zavarral. Többségük progeszteron hiányban szenved úgy, hogy nem tud róla. A környezeti hatások, az életmód mind olyan nyomot hagy a hormonrendszeren, amit nagyon nehezen lehet egyensúlyba hozni. Ilyenkor alakul ki az ösztrogéndominancia.

Az ösztrogén dominancia gyakori tünetei:

Szabálytalan ciklus

Vízvisszatartás

Mell duzzanat és érzékenység

Fejfájás , migrén

Fibrocisztás emlőelváltozások

Súlygyarapodás

Hangulatingadozás

Hajhullás

Ha a progeszteron alacsony, akkor az ösztrogén feleslegének tüneteit tapasztalhatjuk az ösztrogén dominanciában . Az alacsony progeszteron a szorongás, az álmatlanság és a mell érzékenységének gyökere lehet.

 

Progeszteron szint emelésének lehetőségei:

Az alacsony progeszteronszint emelésének vannak természetes gyógymódjai, melyeket szükséges beépíteni a hétköznapokba, mint például a B- és C-vitamin, cink bevitelét.

A sterssz csökkentése is fontos, mivel a test stressz esetén a progeszteron helyett a kortizolt szabadítja fel.

Egyes ételek stimulálhatják a szervezet progeszterontermelését, mint például a bab, brokkoli, kelbimbó, fejes káposzta, karfiol, kelkáposzta, diófélék, tök, spenót, teljes kiőrlésű gabonák.

Bizonyos ételek az ösztrogén mennyiségének csökkentésével segítik a szervezet hormonális egyensúlyát úgy,  hogy hatással vannak a progeszteron és az ösztrogén arányára, mint például a banán, fejes káposzta, kagylófélék, dió.

Mindezek hozzájárulhatnak a természetes progeszteronszint növeléséhez.

A hormonális egyensúly megtartásához azonban további támogatásra is szüksége van a  szervezetnek. Ebben segít a progeszteron vagy más néven ciklusbarát krém.

WTN Ciklusbarát krém kulcsösszetevője a vad yam gyökér kivonat.

Forrás: https://www.healthline.com/health/natural-progesterone#takeaway www.wtn.hu www.drbrighten.com

AJÁNLOTT TERMÉKEK