ILLATOK

Nagyon szeretem őket!

Főleg a vanília illatát. Ez még gyerekkoromból jön, az otthonra, süteményekre emlékeztet, ezáltal nyugalmat ad számomra.
Biztos mindenki így van ezzel, hogy van egy saját illata, amiért rajong, amit keres minden parfümben, testápolóban, kozmetikumban. 

Mert megnyugtatja.

Valóban fontosak. 

Egyszer hallottam egy kutatásról, hogy az idősek otthonába elvitték a régi állattartás, mezőgazdaság  illatát mozgásképtelen idős emberekhez, majd hamarosan látványos javulást mutatott az állapotuk, mert az illatok által felidézték az emlékeket, melyek gyorsították a test regenerációs képességét.

Itt jön a másik oldal. Amikor már tudatosan kihasználják az embereket a kozmetikai termékek gyártói, hogy vegyileg előállított illatokkal próbálják elérni ugyanazt a hatást, leegyszerűsítve a jó érzést, amit egy illat kivált a testünkben, csak vásároljanak, lehetőleg minél többet az adott termékből.

De nem tudjuk, hogy miből vannak, milyen hatással vannak a testünkre!

Az illatanyagok tartósságát olyan adalékanyagok adják, mint a formaldehid, ethanol, benzofenon, ftalát, galaxolid, oktinoxát, oxibenzon, tonalid.

Ezek az anyagok képesek fejfájást, szédülést izomgörcsöket, bőrproblémákat, pajzsmirigy betegségeket, hormonrendszeri zavarokat, rákot okozni.

Vegyileg előállított illatanyagok káros hatásának teljes listája még nem ismert, ami miatt további szigorításra lenne szükség!

A káros hatások kivédése miatt érdemes áttérni a természetes összetevőket tartalmazó parfümökre!

 

Forrás:

https://www.eletmod-magazin.com/eletmod/mergezo-parfumok

http://www.safecosmetics.org

AJÁNLOTT TERMÉKEK