A sokoldalú magnézium

A magnézium pótlása, az egyik legalapvetőbb feladatunk (kellene, hogy legyen). A magnézium nagy hányada a sejtekbe zárva található. így a vérpályán keringő magnézium egyáltalán nem tükrözi hűen a szervezet valós magnézium ellátottságát. A magnézium rengeteg fontos funkciót lát el a szervezetben, hiánya számos krónikus és igen komoly betegségre hajlamosíthat.

A sokoldalú magnézium

A magnézium pótlása, az egyik legalapvetőbb feladatunk (kellene, hogy legyen).

A magnézium nagy hányada a sejtekbe zárva található. így a vérpályán keringő magnézium egyáltalán nem tükrözi hűen a szervezet valós magnézium ellátottságát. A magnézium rengeteg fontos funkciót lát el a szervezetben, hiánya számos krónikus és igen komoly betegségre hajlamosíthat.

A magnézium minden életkorban javasolható, de egyes időszak vagy életszakaszban kifejezetten hasznos és életminőséget javító hatású!

Mint például:

* babavárás időszakában
stresszes időszakban
sportolást követően
idősebb generáció számára
illetve a magnézium hiányával összefüggésbe hozható tüneteknél, mint pl. izomgörcs, álmatlanság, belső feszültség.

Vásárlói visszajelzés:

“Idősebb édesanyámnak vettem magnéziumot, mert mindig fájt a lába. Azt mondta, hogy olyan érzés, mintha feszítené belül valami. Ilyenkor alig tudta megemelni a lábát. Javasoltam neki a magnézium krémet. Jó döntés volt!”

T.Edina, Kéthely 

A magnéziumhiány kialakulásának okai

A magnézium szintje a szervezetben gyorsan változik. Vízhajtók vagy vízhajtó mellékhatású gyógyszerek szedése, hasmenés, alkoholfogyasztás fokozzák a magnézium ürülését. Egyoldalú táplálkozás vagy tápanyag felszívódási zavarok miatt is bekövetkezhet magnéziumhiány, illetve nagy mennyiségű kalciumban gazdag táplálék rendszeres fogyasztása is csökkentheti a szervezet magnéziumszintjét. A stressz hatására sokaknál észrevétlenül is megmerevednek, összehúzódnak az izmok – amely tartósan, akár éveken keresztül fennállhat. Az izmok ellazulását segítő magnézium hiánya azonban hosszú távon nemcsak izomfeszültséget eredményezhet. Akár komolyabb egészségügyi állapotok fennállását is eredményezheti, így szívritmuszavarok, magas vérnyomás, szorongás, cukorbetegség, izomfájdalmak, izomgörcsök kialakulására is lehet számítani.

Melyek a magnéziumhiány tünetei?

A magnéziumhiány tünetei közül az egyik legjellegzetesebb a kalimpáló szívverés lehet. A szívritmuszavarok mindenképpen kivizsgálást igényelnek, de sok esetben előfordul, hogy a magnéziumpótlás hatására teljesen megszűnnek a kellemetlen tünetek.

Ha sportolás, fizikai munka közben vagy után izomgörcsöket tapasztalsz, ezt az alacsony magnéziumszint is okozhatja. A magnéziumpótlás segíthet az izmok elernyedésében.

Gyakori szorongás, csökkent koncentrációs képesség, figyelemzavar, szellemi kimerültség is lehetnek a magnéziumhiány tünetei.

Ha fáradékonyabbnak érzed magad a megszokottnál, akkor is segíthet a magnéziumpótlás.

A terhesség során könnyebben kialakulhatnak a magnéziumhiány tünetei, mivel a kismamáknak is több magnéziumra van szüksége a megszokottnál. A terhesség alatt fellépő magnéziumhiány tünetei is a gyakrabban jelentkező izomgörcsök, illetve a hasfal szokatlan keményedései lehetnek.

A tartós magnéziumhiány hosszú távon hozzájárulhat a csontritkulás, a magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, depresszió, sőt a cukorbetegség kialakulásához is.
Untitled Design (2)

A  magnézium remek segítség lehet akár fennálló egészségügyi problémák javulását segítve, akár prevenció (megelőzés) céljából. A magnézium krém különlegességét a magnéziumformák ötvözete biztosítja. A magnézium-orotát, -glicinát, -malát és -citrát forma más-más módon képes jótékony hatását kifejteni.

A magnézium glicinát az egyik legjobban és legkönnyebben hasznosuló, a szervezet számára felvehető forma. érzékeny bélrendszer esetén is szinte kivétel nélkül használható és hasmenés megjelenésétől sem kell tartani. Alvásproblémák mérséklése, migrénes fejfájás gyakoriságának csökkentése vagy nemi hormonok egyensúlyának beállítását segítheti.

A magnézium malát kifejezetten jótékony krónikus fáradtság ellen. A malátsav nemcsak a gyümölcsökben található meg, mint komponens, hanem a humán sejtek legnagyobb hányadában is fellelhető.

A magnézium orotát kitűnő választás, ha a szív és érrendszer állapotán szeretnénk javítani. Klinikai vizsgálatok egyértelműen rámutattak, hogy a magnézium orotát használata pl. pangásos szívelégtelenség esetén kifejezetten növelte a túlélés esélyét.

A magnézium citrát béltisztító hatásáról 2010-ben a Radiology c.folyóiratban számoltak be, amely az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használatos magnéziumforma. Könnyen elérhető és hasznosulás szempontjából is igen hatékony.

Untitled Design (2)

AJÁNLOTT TERMÉKEK

Untitled Design (2)

BLOG

Untitled Design (2)