Megnövekedett arcszőrzet

A megnövekedett arcszőrzet mindenkit zavar. Mindenki más módon próbál ellene tenni. 

Hagyományos gyanta, cukorgyanta, lézeres kezelés. 

De a problémát egyik se tudja igazán megoldani. 

A probléma a hormonrendszerben van. 

A megnövekedett tesztoszteron szinttel.


 Léteznek természtes megoldások, úgynevezett androgén blokkolók, melyek természetes módon csökkentik a tesztoszteron szintet, vagy blokkolják annak hatásait. 

Mivel a probléma szorosan társul a PCOS-el, így a problémát együtt szükséges kezelni. 

Az egyik legfontosabb teendő a normális peteérés helyreállítása, mely hozzájárul a tesztoszteron szint csökkentéséhez, mivel a női hormonrendszert meghatározó ösztrogén és progeszteron hormonnak erős antiandrogén hatása van.

 

pexels-tomaz-barcellos-1987301

 

Természetes megoldások megnövekedett arcszőrzet esetén

A cink javítja a petefészek működését, így csökkenti az androgén mennyiségét és ezáltal növeli a progeszteront, amely természetes androgén blokkoló. Ezenkívül gátolja az 5-alfa-reduktáz enzimet,  és ezért csökkenti a tesztoszteron dihidrotesztoszteronná (DHT) való átalakulását. Az ajánlott adag 30-50 mg, közvetlenül vacsora után. 

A progeszteron három módon csökkenti a tesztoszteront. Gátolja az 5-alfa reduktázt, blokkolja az androgén receptorokat, valamint csökkenti a luteinizáló hormont (LH), ezáltal csökkentve a petefészek LH stimulációját a tesztoszteron előállításához. A hormonrendszer egyensúlytalansága miatt a szervezet progeszteron szintje csökken, ezért kiegésztésre van szükséges. Ebben nyújt segítséget a ciklusbarát krém. 

A Reishi gomba vagy sokan Genoderma gombaként ismerik, gátolja az 5-alfa reduktáz nevű enzimet, amely a tesztoszteront hatékonyabb DHT hormonná alakítja. A Reishinek számos más egészségügyi előnye van, immunerősítő és a HPA (mellékvese) tengely stabilizálását is elősegíti. Ajánlom figyelmébe a NUTRI Kávét, mely kiváló gyógynövény-gomba- és tápanyag-keverék. 

MEGNÖVEKEDETT ARCSZŐRZET STOP CSOMAG

AJÁNLOTT TERMÉKEK

BLOG

Untitled Design (2)